
Sivas'ta Baharın Müjdecileri Göydün Köyüne Döndü.. Sivas’ta baharın habercisi olarak bilinen leylekler, uzun yıllardır göç ettikleri Göydün köyüne bu yıl da gelmeye başladı. “Leylekli köy” olarak bilinen Göydün, misafirlerini yeniden ağırlarken ortaya renkli görüntüler çıktı.
Sivas'ta Baharın Müjdecileri Göydün Köyüne Döndü!
Ağır geçen kış aylarının ardından hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte Sivas’ta leylekler görülmeye başladı. Kentin farklı noktalarında gözlemlenen leyleklerin bir bölümü, yıllardır yuva kurdukları Göydün köyüne göç etti.
Sivas kent merkezine yaklaşık 25 kilometre, Hafik ilçesine ise 18 kilometre uzaklıkta bulunan Göydün köyüne ulaşan leylekler, daha önce elektrik direkleri üzerine yaptıkları yuvalarına yerleşti. Her yıl aynı noktalara gelen leylekler, köy halkı tarafından da ilgiyle karşılanıyor.
Baharın gelişini simgeleyen leyleklerin köydeki yuvalarına yerleştiği anlar ise dron ile görüntülendi. Ortaya çıkan görüntüler doğa severlerin ilgisini çekti.
Sivas, Göydün köyü, leylekler, baharın müjdecileri, Hafik
Sivas’ta uzun yıllardır aynı köye göçen leylekler, bu yıl da baharı müjdeledi. Sivas’ın ‘Leylekli köyü’ olarak bilenen Göydün köyü, misafirlerini ağırlamaya başladı.
Ağır kış şartlarının ardından hava sıcaklığının mevsim normallerine döndüğü Sivas’ta baharın müjdecisi olan… pic.twitter.com/1OEssEyMqj— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) March 15, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




