
Megakent’te trafikte tartıştığı bir sürücüye orta parmak gösteren ve ardından aracından inerek tehditlerde bulunan kadın sürücüye ağır ceza uygulandı.
Orta Parmak Gösteren Sürücüye 180 Bin TL Ceza
Sürücüye 180 bin TL para cezası kesilirken ehliyeti 60 gün süreyle geri alındı, aracı ise 30 gün trafikten menedildi.
Trafikte sürücüler arasında yaşanan tartışma ve kavgaların artması üzerine yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle cezalar da ağırlaştırıldı. Yeni uygulamaya göre kavga etmek amacıyla aracından inen sürücülere yüksek para cezaları uygulanıyor.
İstanbul’da yaşanan olayda kadın sürücü, trafikte tartıştığı bir sürücünün kendisini görüntülemesine tepki gösterdi. Önce orta parmak işareti yapan kadın, daha sonra aracından inerek diğer sürücünün aracının camına vurdu. Kadının, “Sen kimi çekiyorsun geri zekâlı?” diyerek tepki gösterdiği anlar araç içi kamerasına yansıdı.
Kısa sürede sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine ekipler harekete geçti. Yapılan incelemenin ardından kadın sürücüye 180 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyeti 60 gün süreyle geri alınırken, olayda kullanılan araç da 30 gün boyunca trafikten menedildi.
Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik öngören düzenleme, geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yeni düzenlemeye göre başka bir aracı kasıtlı şekilde takip eden ya da bu amaçla aracından inerek sürücüyü tehdit eden kişilere 180 bin TL idari para cezası kesiliyor. Ayrıca sürücülerin ehliyetlerine 60 gün süreyle el konuluyor ve olayda kullanılan araçlar 30 gün süreyle trafikten men ediliyor.
trafik, ceza, istanbul
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




