Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Baharın İlk Habercisi Turnalar Sivas’ta Görüntülendi!

Baharın İlk Habercisi Turnalar Sivas’ta Görüntülendi!

görüntüsa
Haber Ajansı - İHA

Baharın İlk Habercisi Turnalar Sivas’ta Görüntülendi.. Sivas’ta kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi doğada hareketliliği artırdı. Baharın ilk habercileri arasında gösterilen Anadolu turnaları, Sivas’ta görüntülendi.

Baharın İlk Habercisi Turnalar Sivas’ta Görüntülendi!

Son yılların en yoğun kışlarından birinin yaşandığı kentte, havaların ısınmasıyla kar örtüsü hızla eridi. Eriyen kar sularının oluşturduğu gölet ve su birikintileri ise göçmen kuşlar için yeni yaşam alanları oluşturdu.

Zara ilçesine bağlı Canova köyünde kar sularının oluşturduğu gölette yaklaşık 15 Anadolu turnası görüldü. Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kuşların gölette beslenmeye çalıştıkları ve bölgede konakladıkları gözlendi.

Turnaların oluşturduğu manzara havadan da görüntülenirken, bölgenin göçmen kuşlar için önemli bir durak haline geldiği belirtildi. Uzmanlar, geçmiş yıllarda yaşanan kuraklığın ardından bu yıl Sivas’ta su kaynaklarının artmasının birçok göçmen kuş türünü de bölgeye çekmesinin beklendiğini ifade ediyor.

Sivas, Zara, Anadolu turnası, göçmen kuşlar, doğa

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555