Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Acil Servisler Poliklinik Gibi Kullanılıyor! Hasta Yoğunluğu Artıyor!

Acil Servisler Poliklinik Gibi Kullanılıyor! Hasta Yoğunluğu Artıyor!

tıyorsa
Haber Merkezi

Acil Servisler Poliklinik Gibi Kullanılıyor.. Sivas Numune Hastanesi’nde görev yapan Acil Tıp Uzmanı Dr. Sedat Özbay, acil servislerin doğru kullanımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Acil Servisler Poliklinik Gibi Kullanılıyor! Hasta Yoğunluğu Artıyor!

Özbay, son dönemde acil servislerin poliklinik gibi kullanılmasının hasta yoğunluğunu artırdığını ve gerçek acil vakaların hizmete ulaşmasını zorlaştırdığını belirtti.

Acil durumların hayati risk taşıyan ve hızlı tıbbi müdahale gerektiren durumlar olduğunu ifade eden Özbay, “Acil durumlar; hastanın hayatını tehlikeye atan, çok acil şekilde tıbbi müdahale gerektiren ve tanı ile tedavisinde hızlı davranılması gereken durumlardır. Travmalar, kardiyovasküler yetmezlikler, ani bilinç kayıpları, göğüs ağrıları ve kalp krizi gibi hayatı tehdit eden durumlarda hastaların acil servise başvurması gerekmektedir” dedi.

Gerçek acil hastalar için risk oluşuyor

Acil servislerin poliklinik gibi kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Özbay, bu durumun sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti. Özbay, “Maalesef acil servisler son zamanlarda normal poliklinik gibi kullanılmaya başlandığından dolayı acil servisteki hasta yükü artmaktadır. Bu durum gerçek acil vakaların hastaneye ulaşımını zorlaştırmakta ve acil servis hizmetlerinden faydalanma imkanını azaltmaktadır” diye konuştu.

Özbay, yoğunluğun sağlık çalışanları üzerinde de ciddi bir baskı oluşturduğunu belirterek, “Bu durum aynı zamanda acil serviste öngörülemez bir iş gücü artışına, tıbbi hatalara yol açma riskine, fiziksel şiddete dönüşebilecek gerginliklere ve sağlık çalışanlarında tükenmişlik sendromuna neden olabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında bazı şikayetler arttı

Sivas Numune Hastanesi’nde acil servise başvuran hastalarla ilgili de bilgi veren Özbay, özellikle Ramazan ayında bazı sağlık sorunlarının daha sık görüldüğünü belirtti. Özbay, bu dönemde en sık tansiyon yüksekliği, şeker düzensizlikleri ve iftar sonrasında aşırı yemek tüketimine bağlı şikayetlerle başvuruların arttığını söyledi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Özbay, hayati risk taşımayan durumlarda poliklinik hizmetlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak acil servislerin yalnızca gerçek acil durumlarda kullanılması gerektiğini ifade etti.

Sivas, Numune Hastanesi, acil servis, sağlık uyarısı, Dr Sedat Özbay

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555