
DMM’den “Sınırda Kaçak Geçiş” İddialarına Yalanlama.. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yayılan “İran sınırından Türkiye’ye kaçak giriş yapıldığı” iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
DMM’den “Sınırda Kaçak Geçiş” İddialarına Yalanlama!
DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerin dezenformasyon içerdiği belirtildi. Açıklamada, paylaşılan görüntülerin zamanının ve yerinin belirsiz eski çekimler olduğu, son bölgesel gelişmelerin ardından kasıtlı olarak yeniden dolaşıma sokulduğunun tespit edildiği ifade edildi.
Görüntülerin Türkiye sınır hattıyla bağlantısına dair herhangi bir somut veri bulunmadığı vurgulanan açıklamada, bu tür paylaşımların sınır güvenliğini hedef alarak kamuoyunda olumsuz algı oluşturmayı amaçladığı kaydedildi.
DMM, Türkiye’nin hudut güvenliğinin 7 gün 24 saat esasına dayalı çok katmanlı sistemlerle kesintisiz şekilde sağlandığını belirtti. Vatandaşlara asılsız iddialara itibar etmemeleri ve yalnızca resmi makamların açıklamalarını dikkate almaları çağrısında bulunuldu.
DMM, İran sınırı, kaçak geçiş iddiası, dezenformasyon, sınır güvenliği
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




