
Bölgesel Dayanışma Tek Taraflı Olmaz.. TR72 Bölgesi kapsamında Kayseri, Sivas ve Yozgat’ın birlikte değerlendirilmesine yönelik tartışmalar sürerken, Sivas OSB Sanayicileri Derneği’nden (SOSAD) konuya ilişkin açıklama geldi.
SOSAD’tan TR72 Tartışmasına Tepki: “Bölgesel Dayanışma Tek Taraflı Olmaz”
Sivas OSB Sanayicileri Derneği Başkanı İsmail Timuçin, MÜSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Burhan Akmermer’in Kayseri’nin TR72 Bölgesi içinde Sivas ve Yozgat ile birlikte değerlendirilmesine yönelik eleştirilerini değerlendirdi. Timuçin, bölgesel birlikteliğin yalnızca avantaj dönemlerinde değil, sorumluluk dönemlerinde de sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Akmermer’in açıklamalarının Sivas kamuoyunda dikkatle takip edildiğini belirten Timuçin, Kayseri’nin mevcut bölgesel sınıflandırmadan ayrılarak kendi dinamiklerine uygun ayrı bir kalkınma planı oluşturması gerektiği yönündeki görüşlerin “ortaklık mı, ayrışma mı?” tartışmasını yeniden gündeme taşıdığını söyledi.
Bölgesel kalkınmanın dayanışma ruhuyla anlam kazandığını vurgulayan Timuçin, yatırım teşvikleri ve kalkınma projelerinde üç ili bir araya getiren TR72 modelinin özellikle daha dezavantajlı iller açısından önemli bir yapı sunduğunu dile getirdi. Timuçin, zor zamanlarda ayrışmanın doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti.
Açıklamasında geçmişte endüstriyel bölgelerin belirlenmesi sürecine de değinen Timuçin, Kayseri’nin Faz 1 kapsamına alınmasıyla ilgili tartışmaların kamuoyunda yer bulduğunu hatırlattı. Bugün TR72’den ayrılma yönündeki söylemlerin o dönemdeki değerlendirmeleri yeniden gündeme getirdiğini ifade etti.
TR72’nin bir yük değil ortak sorumluluk olduğunu kaydeden Timuçin, bölgesel kalkınma politikalarının tek taraflı taleplerle değil, üç ilin birlikte hareket edeceği ortak akıl çerçevesinde şekillenmesi gerektiğini söyledi. Timuçin, güçlü şehirlerin bölgesel yapıdan ayrışması yerine bölgesini birlikte geliştirmesi gerektiğini belirtti.
Sivas OSB, SOSAD, TR72 Bölgesi, bölgesel kalkınma, sanayi
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




