
Sivaslı üç çocuk annesi kadın taksici azmiyle örnek oluyor... Isparta’da yaşayan Sivaslı üç çocuk annesi Hacer Topal, yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü taksicilik mesleğiyle hem ailesinin geçimine katkı sağlıyor hem de kadınlara ilham veriyor.
Sivaslı üç çocuk annesi kadın taksici azmiyle örnek oluyor!
Direksiyon başında gece gündüz demeden çalışan Topal, mesleğinin önce bir heves olarak başladığını, zamanla ise tutkuya dönüştüğünü ifade etti.
Aslen Sivaslı olan ve 10 yıldır Isparta’da yaşamını sürdüren 39 yaşındaki Topal, direksiyon başında kazandığı gelirle ailesinin geçimini sağladığını söyledi. Ekonomik şartların zorluğuna rağmen çalışmaktan vazgeçmediğini belirten Topal, “Direksiyon benim ekmeğim oldu. Üç çocuğum var, bir ev geçindiriyorum. Yakıt, vergi ve araç masrafları kazancımızın önemli kısmını götürse de çalışmak zorundayım” dedi.
Kadın taksici olarak zaman zaman yolcuların şaşkınlığıyla karşılaştığını dile getiren Topal, yaşadığı ilginç anıları da paylaştı. Yolcuların çoğu zaman araca binerken kendisine “abi” diye hitap ettiğini, daha sonra direksiyon başında bir kadın olduğunu fark edince şaşırdıklarını anlatan Topal, bu durumun kendisini motive ettiğini söyledi.
Topal, trafikte zaman zaman zorluklar yaşasa da kurallara uyarak işini sürdürdüğünü vurgulayarak, gece mesaisinde yaşadığı bir anıyı da gülümseyerek anlattı. Aracına binen iki yolcunun şaşkınlıkla tepki verdiğini belirten Topal, bu anın kendisi için unutulmaz olduğunu ifade etti.
Kadınların istedikleri takdirde her mesleği başarabileceğini belirten Topal, özellikle ehliyeti olup direksiyon başına geçmekten çekinen kadınlara çağrıda bulundu. Topal, “Kadın olmak zor ama imkânsız değil. Korkan kadınlar varsa direksiyon başına geçsinler, kendi ekmeklerini kazansınlar. Ben çocuklarımın okuması için mücadele ediyorum. Onlar sevdikleri mesleği yapsın istiyorum” diye konuştu.
Sivaslı kadın, kadın taksici, Hacer Topal, Isparta, kadın emeği, örnek hikaye, direksiyon başında kadın
Isparta'da yaşayan üç çocuk annesi 39 yaşındaki Hacer Topal, yaklaşık 3 yıldır taksi şoförlüğü yapıyor. Aslen Sivaslı olan ve 10 yıldır kentte yaşamını sürdüren Topal, direksiyon başında ekmeğini kazanıyor. Gece gündüz demeden çalışan Topal, mesleğini severek sürdürdüğünü ifade… pic.twitter.com/6hpSeWrgPJ
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) February 23, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




