
LGBT'yi övenlere ceza geliyor.. Aile kurumunun korunmasına yönelik hazırlanması planlanan yeni yargı düzenlemelerinde, bazı sosyal davranışlar ve cinsiyet değişikliğine ilişkin tıbbi süreçlere yönelik yaptırımların yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.
LGBT'yi övenlere ceza geliyor!
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan taslakta, özellikle izinsiz tıbbi müdahaleler ve mevzuata aykırı uygulamalara yönelik cezaların artırılması öngörülüyor.
Taslak düzenlemeye göre, cinsiyet değişikliği talebinde bulunacak kişilerin mahkeme kararıyla izin alması gerekecek. İzin sürecinde başvuruda bulunan kişinin belirli yaş şartlarını taşıması, evli olmaması ve Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen araştırma hastanelerinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda resmi sağlık kurulu raporu sunması zorunlu olacak. Gerekli izin ve şartlar yerine getirilmeden yapılacak tıbbi müdahaleler için ağır cezai yaptırımlar uygulanması planlanıyor.
Düzenleme taslağında, mevzuata aykırı şekilde gerçekleştirilen tıbbi müdahalelerde bulunan kişilere üç yıldan yedi yıla kadar hapis ve adli para cezası verilmesi öngörülürken, müdahalenin çocuklara yönelik olması veya yetkisiz kişiler tarafından yapılması halinde cezaların daha da artırılması planlanıyor. Ayrıca kurallara aykırı şekilde söz konusu müdahaleleri yaptıran kişiler için de hapis cezası öngören hükümler taslakta yer alıyor.
Taslak metinde, kamu düzeni ve genel ahlaka aykırı davranışların teşvik edilmesi veya özendirilmesine yönelik cezaların da artırılması gündeme gelirken, düzenlemelerin yasalaşması için ilgili teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması ve komisyon süreçlerinin tamamlanması bekleniyor.
yargı paketi, yeni düzenleme, aile politikaları, adalet bakanlığı, yasal düzenleme, ceza düzenlemesi
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




