
STSO’da Şeffaf Gruplama Dönemi Başladı.. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (STSO) uzun yıllardır tartışma konusu olan meslek grupları sınıflandırmasıyla ilgili önemli bir adım atıldı. Yapılan yeni düzenleme ile sektör temsilinde daha adil bir yapı oluşturulması hedeflenirken, çalışmanın önümüzdeki meclis toplantısında onaya sunulacağı ve ardından TOBB’a gönderileceği öğrenildi.
STSO’da Şeffaf Gruplama Dönemi Başladı!
STSO’da gerçekleştirilen yeni düzenleme kapsamında daha önce 25 olan meslek grubu sayısı 30’a çıkarıldı. Yapılan değişiklikle aynı grup içinde yer alan farklı sektörlerin ayrıştırılması sağlanarak her sektörün kendi temsilcisini seçebilmesinin önü açıldı. Daha örneğin önce sucuk üreticileri, metal sektörü ve tekstil sektörü gibi farklı alanların aynı grupta yer aldığı (imalat) yapı kaldırılırken, her işletme kendi NACE koduna uygun sektörel gruba dahil edildi.
Düzenleme sayesinde özellikle sanayi sektöründen daha fazla temsilcinin mecliste yer alabilmesinin mümkün olacağı belirtilirken, çalışma seçim dönemlerinde yaşanan temsil tartışmalarının da önüne geçmeyi hedefliyor. Üretim ve sanayiye daha fazla katılım imkanı tanınan çalışma seçim sürecinde her sektörün kendisini doğrudan temsil etmesine imkan tanıyacak. Bu yeni sistemin, STSO seçimlerinde daha şeffaf ve dengeli bir yapı oluşturması bekleniyor.
Gruplandırma çalışması için oluşturulan 5 kişilik komisyonda, Zeki Özdemir’e yakın isimlerden Necati Şahin ve Reha Kars’ın yer aldığı, Mustafa Eken tarafını temsilen ise 3 kişi olacak şekilde Cengiz Akpolat, Yüksel Aksoy ve Babür Şardaş’ın çalışmalara katıldığı öğrenildi. Komisyonun hazırladığı tasnif listelerinin meclis onayının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne gönderilerek kesinleşeceği bildirildi.
Öte yandan hazırlanan yeni grup listelerini incelemek, aday olmak ve almak isteyen üyelerin, STSO’dan şeffaf şekilde listelere erişebileceği ve talep eden hiçbir üyeye “liste yok” denilmeyeceği ifade edildi.
STSO, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Zeki Özdemir, oda seçimleri, meslek grupları, NACE kodu, sektör temsili
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




