Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Ekrem İmamoğlu Ve Üç İsim Hakkında Siyasi Casusluktan Kamu Davası Açıldı!

Ekrem İmamoğlu Ve Üç İsim Hakkında Siyasi Casusluktan Kamu Davası Açıldı!

davsı
Haber Merkezi

Ekrem İmamoğlu Ve Üç İsim Hakkında Siyasi Casusluktan Kamu Davası Açıldı.. İstanbul merkezli yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kamuoyunda yakından tanınan isimlerin yer aldığı dosyada soruşturma tamamlanarak dava aşamasına geçildi.

Ekrem İmamoğlu Ve Üç İsim Hakkında Siyasi Casusluktan Kamu Davası Açıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “siyasal casusluk” soruşturması tamamlandı. Soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ile birlikte Necati Özkan, Hüseyin Gün ve Merdan Yanardağ hakkında “siyasal casusluk” suçlamasıyla kamu davası açıldığı öğrenildi.

EnSonHaber muhabiri Rojda Altıntaş’ın aktardığı bilgilere göre, dört şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlanarak mahkemeye sunuldu.

Hüseyin Gün “Etkin Pişmanlık” Talebinde Bulundu

Soruşturma dosyasında en dikkat çekici beyanlardan biri Hüseyin Gün’e ait oldu. Şüpheli sıfatıyla ifade veren Gün’ün, emniyette verdiği ifadelerde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirttiği öğrenildi.

Gün ifadesinde, gazeteci Merdan Yanardağ ile “manevi annem” olarak tanımladığı S.A. aracılığıyla tanıştığını, Yanardağ’a maddi destek sağladığını söyledi. Bu desteğin tamamen manevi gerekçelerle yapıldığını savunan Gün, “Yılda birkaç kez 2 bin ila 3 bin euro ya da dolar civarında destek verdim” dedi. Paraların kimi zaman yüz yüze, kimi zaman da annesinin şoförü aracılığıyla iletildiğini ileri sürdü.

Dikkat Çeken Yabancı İstihbarat İddiaları

Emniyet birimlerinin dijital incelemelerinde Hüseyin Gün’e ait cihazlarda 5 bin 697 kişilik bir kayıt listesi tespit edildi. Bu listede yabancı istihbarat servisleri mensupları ile üst düzey bürokratların da yer aldığı iddia edildi.

Gün, İngiltere dış istihbarat servisi MI6’in eski başkanı Richard Moore ile 393 saniyelik tek seferlik bir telefon görüşmesi yaptığı yönündeki soruya, Moore’u büyükelçi olduğu dönemden tanıdığını ve görüşmenin içeriğini hatırlamadığını söyledi.

Ayrıca Gün, eski CIA çalışanı olduğunu iddia ettiği Aaron Barr ile birlikte çalıştığını, Barr tarafından hazırlanan bazı raporların Ekrem İmamoğlu’na iletilmek üzere Necati Özkan’a aktarıldığını öne sürdü. Dosyaya giren WhatsApp yazışmalarında, kitle analizi, psikometri, kanaat önderlerinin etkilenmesi ve sosyal medya verilerinin analizine ilişkin ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Gün, ifadesinde “Sistemimiz yalnızca açık kaynaklardan değil, gizli ve yasal olmayan yollardan da veri sağlayabilecek donanıma sahipti” dedi.

Murat Ongun Ve Casus Yazılım İddiası

Soruşturma kapsamında Hüseyin Gün’ün telefon rehberinde Murat Ongun’un da yer aldığı belirlendi. Gün, Aaron Barr tarafından hazırlanan bir raporda Ongun’un telefonuna casus yazılım yüklendiğine dair bilgi bulunduğunu, bu durumu Necati Özkan’a ilettiğini iddia etti. Ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı bazı özel toplantılarda veri sızma ihtimaline karşı uyarılarda bulunduğunu öne sürdü.

Necati Özkan İddiaları Reddetti

Tutuklu bulunan Necati Özkan ise savcılık ifadesinde Hüseyin Gün’ün tüm beyanlarını ve dijital delillerde yer alan iddiaları kesin bir dille reddetti. Reklamcılık sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Özkan, Ekrem İmamoğlu ile 2014 yılında tanıştıklarını, 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde kampanyalarını yönettiğini anlattı.

Hüseyin Gün’ü, ABD’nin Boston kentinde teknoloji şirketi bulunan bir iş insanı olarak tanıttığını ifade eden Özkan, sunulan medya takip sistemi teklifini yüksek maliyet nedeniyle reddettiklerini ve bu teklifin kendisinde “dolandırıcılık izlenimi” yarattığını söyledi.

Özkan ayrıca, Wickr Me adlı uygulamayı hiç kullanmadığını, “Bluestar81-Necati” rumuzlu hesabın kendisine ait olmadığını ve Hüseyin Gün ile bu platform üzerinden herhangi bir görüşme yapmadığını savundu. İddia edilen raporların Ekrem İmamoğlu’na iletildiği yönündeki suçlamaları da yalanladı.

Yargı Süreci Başlıyor

Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte, Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan, Hüseyin Gün ve Merdan Yanardağ hakkında “siyasal casusluk” suçlamasıyla yargı süreci başlayacak. Dosyada yer alan dijital deliller, tanık beyanları ve etkin pişmanlık kapsamındaki ifadelerin, mahkeme sürecinde belirleyici olacağı değerlendiriliyor.

Ekrem İmamoğlu, siyasal casusluk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Necati Özkan, Hüseyin Gün, Merdan Yanardağ, kamu davası

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555