
Kırmızı bültenle aranan 17 suçlu yakalanıp Türkiye’ye getirildi.. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bülten ve kırmızı difüzyonla aranan 12 kişi ile ulusal seviyede aranan 5 kişi olmak üzere toplam 17 suçlunun yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.
Kırmızı bültenle aranan 17 suçlu yakalanıp Türkiye’ye getirildi!
Yurt içi ve yurt dışında güvenlik güçlerinin koordineli çalışmalarıyla gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, haklarında arama kararı bulunan 17 şüpheli tek tek yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kırmızı Bülten ve Kırmızı Difüzyonla aradığımız 12 suçluyu, ulusal seviyede aradığımız 5 suçluyu olmak üzere toplam 17 suçluyu ülkemize getirdik” ifadelerini kullandı.
11 ülkede eş zamanlı çalışmalar yürütüldü
Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre; Almanya, Irak, Azerbaycan, Bosna Hersek, Belarus, Gürcistan, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Yunanistan ile yapılan ortak operasyonlar sonucunda yakalanan şüphelilerin Türkiye’ye iadeleri sağlandı.
Farklı suçlardan aranan isimler yakalandı
Yakalanan şüphelilerin; uyuşturucu madde ticareti ve ithalatı, çocuğun cinsel istismarı, kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs, bilişim yoluyla dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı, nitelikli yağma ve hırsızlık gibi birçok ağır suçtan arandığı belirtildi. Uluslararası seviyede aranan 12 kişi ile ulusal seviyede aranan 5 kişinin farklı ülkelerde yakalanarak adli sürecin ardından Türkiye’ye getirildiği kaydedildi.
“Nerede olurlarsa olsunlar yakalayacağız”
Operasyonlarda Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, KOM, İstihbarat, Narkotik, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları birimlerinin görev aldığı belirtildi. Bakan Yerlikaya, “Hangi bültenle aranırsa aransın, organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize geri getireceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi.
kırmızı bülten, kırmızı difüzyon, Interpol, Ali Yerlikaya, uluslararası operasyon, suçluların iadesi, emniyet operasyonları
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





