Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta yoğun kar ve tipi nedeniyle Kayseri–Malatya kara yolu trafiğe kapatıldı!

Sivas’ta yoğun kar ve tipi nedeniyle Kayseri–Malatya kara yolu trafiğe kapatıldı!

Sivas’ta yoğun kar ve tipi nedeniyle Kayseri–Malatya kara yolu trafiğe kapatıldı!
Haber Ajansı - İHA

Sivas’ta yoğun kar ve tipi nedeniyle Kayseri–Malatya kara yolu trafiğe kapatıldı...Sivas’ta etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı.

Sivas’ta yoğun kar ve tipi nedeniyle Kayseri–Malatya kara yolu trafiğe kapatıldı!

Gürün ilçesinde görüş mesafesinin ciddi şekilde düşmesi üzerine Kayseri–Malatya kara yolu güvenlik gerekçesiyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunduğu Sivas’ın Gürün ilçesinde kar ve tipi etkisini gösterdi. Kar yağışıyla birlikte şiddetlenen rüzgâr nedeniyle Kayseri–Malatya kara yolunda görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düştü. Olumsuz hava koşulları sürücüler için ciddi risk oluştururken, yetkililer tedbir amaçlı önemli bir karar aldı.

Gürün Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kayseri–Malatya kara yolunun çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldığı duyuruldu. Açıklamada, “Pınarbaşı–Gürün kara yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araç geçişlerine çift yönlü olarak kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kararın, sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı belirtilirken, bölgede karayolları ve ilgili ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bildirildi. Karla mücadele ekiplerinin, yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü, ancak hava şartlarının seyrine göre yolun açılma süresinin değişebileceği kaydedildi.

Yetkililer, zorunlu olmadıkça sürücülerin yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunurken, alternatif güzergâhların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bölgede bulunan vatandaşların ve sürücülerin resmi kurumlar tarafından yapılacak duyuruları yakından takip etmeleri istendi.

Meteoroloji yetkilileri ise kar yağışı ve tipinin aralıklarla devam edebileceğini, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma riskinin yüksek olduğunu belirterek dikkatli olunması çağrısında bulundu. Olumsuz hava koşullarının etkisini yitirmesiyle birlikte yolun yeniden trafiğe açılacağı bildirildi.

Sivas, Gürün, yoğun kar, tipi, Kayseri Malatya yolu, Pınarbaşı Gürün yolu, trafik kapalı, hava koşulları

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555