
807 Köy Yolu Kapandı.. Sivas’ta sabah erken saatlerden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi, il genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi.
Valilik Açıkladı! 807 Köy Yolu Kapandı! İşte Kapalı Yollar..
Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle güvenlik gerekçesiyle birçok devlet yolu ve il yolunun geçici olarak trafiğe kapatıldığı duyuruldu.
Valilik açıklamasına göre, Sivas–Malatya ve Sivas–Kayseri karayolları başta olmak üzere toplam 28 karayolunda geçici trafik kısıtlaması uygulandı. Kayseri ve Malatya güzergâhlarında görüş mesafesinin düşmesi sonucu zincirleme kazalar yaşandığı, yolda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması ve yol açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Ulaşıma kapalı yollar şu şekilde açıklandı:
- Sivas – (Kangal – Gürün Ayr.) Devlet Yolu
- Kangal – Alacahan – Hekimhan Devlet Yolu
- (Ulaş – Gürün Ayr.) – Kangal Devlet Yolu
- Şarkışla – Kaynar – Pınarbaşı Devlet Yolu
- Şarkışla – Altınyayla – Ulaş İl Yolu
- Kurtlapa İl Yolu
- Sıcak Çermik – Yıldızdağı İl Yolu
- Şarkışla – Kovalı Kavşağı Devlet Yolu
- Çirçir İl Yolu
- Tecer – Beypınarı İl Yolu
- Kayadibi İl Yolu
- Direkli – Bedili – Hanlı Devlet Yolu
- Şarkışla – Akçakışla – Akdağmadeni İl Yolu
- Gemerek – Sızır – Çayıralan İl Yolu
- Gemerek – Çepni – İnkişla – Çat İl Yolu
- Eğercı İl Yolu
- Ortaköy İl Yolu
- Soğuk Çermik – Doğanşar İl Yolu
- Altıköy – Refahiye – Erzincan Devlet Yolu
- Üçdam – Yedisu İl Yolu
- Divriği – Arapgir Devlet Yolu
- İliç – Kemaliye – Arapgir Devlet Yolu
- Zara – İmranlı – Kızıldağ Devlet Yolu
- Kızıldağ – Altıköy Devlet Yolu
Açıklamada ayrıca, il genelinde 807 köy yolunun kapalı olduğu, İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yollarını açmak için sahada çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Bazı kırsal bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşandığı, ÇEDAŞ ekiplerinin arızaları gidermek için çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.
Meteorolojik verilere göre kar yağışının perşembe akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don riskinin artması bekleniyor. Bu nedenle tüm ekiplerin 7/24 esasına göre sahada görev yaptığı vurgulandı.
Yetkililer, vatandaşlardan özellikle gece ve sabah saatlerinde dikkatli olmalarını, kış lastiği ve zinciri olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını ve resmi uyarıları takip etmelerini istedi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler







