
Sivas’ta hayvan yüklü tır devrildi.. Sivas’ın İmranlı ilçesinde hayvan yüklü bir tırın devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında can kaybı yaşanmazken, dorsede bulunan büyükbaş hayvanların kurtarılması için ekipler seferber oldu.
Sivas’ta hayvan yüklü tır devrildi! 21 büyükbaş hayvan araçta sıkıştı!
buyuksivas.com’un edindiği bilgilere göre kaza, akşam saatlerinde İmranlı ile Zara ilçeleri arasındaki kara yolunda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkan hayvan yüklü tır, yoldan çıkarak takla attı. Kazanın ardından olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Kazada tır sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, araçta bulunan 21 büyükbaş hayvanın dorsede sıkıştığı bildirildi. Hayvanların zarar görmemesi için ekipler titiz bir çalışma yürütürken, bölgedeki trafik güvenliği de kontrol altına alındı.
İtfaiye ve veteriner ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığı kurtarma faaliyetlerinde, hayvanların güvenli bir şekilde araçtan çıkarılması için vinç ve özel ekipmanlar kullanılıyor. Yetkililer, kurtarma çalışmalarının hayvanların zarar görmemesi için kontrollü şekilde sürdürüldüğünü belirtti.
Kaza nedeniyle kara yolunda kısa süreli trafik aksamaları yaşanırken, ekiplerin çalışmasının tamamlanmasının ardından yolun yeniden ulaşıma açılması bekleniyor. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.
Sivas’ta son günlerde etkili olan hava ve yol koşullarının sürücüler için risk oluşturduğuna dikkat çeken yetkililer, özellikle ağır tonajlı araç sürücülerine dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Sivas, İmranlı, Zara, trafik kazası, hayvan yüklü tır, büyükbaş hayvan, yol güvenliği
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




