
Geçtiğimiz günlerde "Sivas’taki camiye ait imam evi çobanların konaklama yeri haline gelmiş" başlığı ile yayınladığımız Haydarlı Köyü’nde yer alan imam eviyle ilgili haberin ardından, köy muhtarı İsa Karakaya haber merkezimize ulaşarak görüntülere konu olan alan hakkında açıklamada bulundu.
Haberimiz Sonrası Haydarlı Köyü Camiinde Gerekli Düzenlemeler Yapıldı
Karakaya, haberde yer alan görüntülerin aktif olarak kullanılan bir imam evi olmadığını, söz konusu yerin cami altında bulunan eski imam evi ve kömürlük olduğunu belirtti.
Muhtar Karakaya: “Burası eski imam evi ve kömürlük olarak kullanılıyor”
Haydarlı Köyü Muhtarı İsa Karakaya yaptığı açıklamada, görüntülerde yer alan alanın uzun süredir kömürlük ve depo amaçlı kullanıldığını ifade ederek, “Söz konusu görüntülerdeki yer, cami altındaki eski imam evi. Şu an sadece kömürlük kısmını kullanıyoruz. Aktif bir imam evi değil” dedi.
Haber sonrası temizlik ve düzenleme yapıldı
Yayımlanan haberin ardından hızlıca harekete geçtiklerini belirten Karakaya, eski imam evi ve kömürlük bölümünde temizlik ve düzenleme çalışması yapıldığını söyledi. Çalışmaların tamamlandığını aktaran Karakaya, güncel görüntüleri de haber merkezimize iletti.
“Muhtarlığım döneminde yeni imam evi inşa edildi”
Köyde halihazırda yeni bir imam evinin bulunduğunu vurgulayan Muhtar Karakaya, “Benim muhtarlığım döneminde köyümüze yeni bir imam evi inşa edildi. Şu anda imamımız bu yeni binayı kullanıyor. Eski yapı ise artık aktif bir yaşam alanı değil” ifadelerini kullandı.
Paylaşılan yeni görüntülerde; haberden önceki eski imam evi ve kömürlük hali, haber sonrası yapılan temizlik ve düzenleme çalışmaları ile köyde bulunan yeni imam evi yer alıyor.
Geçtimiz gün yayınladığımız haber sonrası haber merkezimize ulaşan Haydarlı Köyü muhtarı İsa Karakaya yayınlanan görüntülerde yer alan yerin şuan kömürlük ve eski imam evi olduğunu ifade ederek, “görüntülerdeki yerin temizlik ve düzenlemesini yaptık. Ayrıca köyümüzde benim… pic.twitter.com/TvR2x8SWtO
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) December 27, 2025
haydarlı köyü, köy muhtarı, imam evi, kömürlük, köy çalışmaları, cami altı yapı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




