
Sivas Belediyesi’ne 24 personel alınacak.. Sivas Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 24 itfaiye eri alımı yapılacağı duyuruldu.
Sivas Belediyesi’ne 24 personel alınacak!
Belediye, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında ilk defa atanmak üzere, açıktan atama yoluyla itfaiye eri alımı gerçekleştirecek.
Yapılacak alımda, Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümleri esas alınacak. Adayların, ilan edilen kadrolar için belirlenen unvan, sınıf, derece, nitelikler, KPSS puan türü ve taban puanı şartlarını taşıması gerekiyor. Başvuru yapacak adayların, ilgili mevzuatta yer alan tüm koşulları sağlaması şartı aranacak.
Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava katılabilmek için başvurularını 24-26 Aralık 2025 tarihleri arasında mesai bitimine kadar yapacak. Başvurular, Halil Rıfatpaşa Mahallesi 37-2. Sokak’ta bulunan Sivas Belediye Başkanlığı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi içerisindeki sınav müracaat kabul birimine şahsen gerçekleştirilecek. Başvuru sırasında adayların boy ve kilo ölçümleri de yapılacak.
Belediye yetkilileri, başvuruların yalnızca şahsen kabul edileceğini, posta yoluyla veya farklı şekillerde yapılan müracaatların değerlendirmeye alınmayacağını bildirdi. Ayrıca eksik bilgi ve belgeyle yapılan ya da şartları taşımadığı tespit edilen başvuruların geçersiz sayılacağı belirtildi.
İtfaiye eri alım sürecine ilişkin sözlü ve uygulamalı sınav tarihleri ile sınav detaylarının, başvuruların tamamlanmasının ardından belediye tarafından duyurulacağı ifade edildi.
Sivas Belediyesi’nin itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla gerçekleştireceği bu alımın, kentteki acil müdahale kapasitesine katkı sağlaması bekleniyor.
Sivas Belediyesi, itfaiye eri alımı, personel alımı, kamu ilanı, Sivas, belediye, KPSS

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




