

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Sivas’ta anlamlı bir dayanışma örneği sergilendi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Anlamlı Buluşma!
Saygın Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri ile Şehit Halil Kantarcı İşitme Engelliler Okulu öğrencileri, özel bir farkındalık etkinliğinde bir araya geldi.
Etkinlikte minikler önce işaret diliyle iletişim kurarak empati ve anlayışı pekiştirdi. Ardından birlikte boyama yapan öğrenciler, hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşadı. Renklerin ve sevincin buluştuğu etkinlik, engellilik konusunda toplumsal duyarlılığın artırılmasına katkı sağladı.
Programa; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un eşi Lütfiye Uzun ve protokol eşleri katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldu. Yetkililer, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalık için büyük önem taşıdığını belirtti.
Etkinliğin amacı, engelleri sevgiyle aşabilmenin mümkün olduğunu göstermek ve çocuklara erken yaşta empati bilinci kazandırmak oldu.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





