Reklam
Reklam

Sivas’ın Kültürel Mirası Yenileniyor!

il2
Haber Merkezi

Sivas İl Özel İdaresi, kentin kültürel ve manevi mirasını geleceğe taşımak üzere yürüttüğü restorasyon, onarım ve düzenleme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Sivas’ın Kültürel Mirası Yenileniyor!

Bu kapsamda Ziya Bey Yazma Eserler Kütüphanesi için hazırlanan restorasyon ile teşhir–tanzim projeleri titizlikle yürütülüyor.

Tarihi dokunun korunması ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan çalışmalar, kentin kültürel hafızasını canlı tutmayı hedefliyor. Hazırlanan projeler doğrultusunda, yapının özgün mimarisine uygun restorasyon adımları atılırken, ziyaretçilerin daha nitelikli bir kültürel deneyim yaşayabilmesi için iç mekân düzenlemeleri de planlanıyor.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “Tarihimize, kültürümüze ve şehrimizin değerlerine sahip çıkarak kültürel mekânlarımızı daha güçlü ve daha nitelikli hâle getiriyoruz” ifadelerine yer verilerek çalışmaların kararlılıkla sürdüğü belirtildi.

Sivas’ın sahip olduğu kültürel mirası koruma ve geliştirme çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği aktarıldı.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555