
İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı, Japonya’da düzenlenen 25. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları (Deaflympics 2025) kapsamında çıktığı yarı final maçında Fransa’yı 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.
İşitme Engelliler Milli Takımı Deaflympics 2025’te finale yükseldi!
Ay-yıldızlı ekip, güçlü rakibi Fransa karşısında sergilediği etkili oyunla mücadeleyi kazanarak finale yükseldi. Milliler, şampiyonluk için 25 Kasım Salı günü TSİ 11.30’da ev sahibi Japonya ile karşı karşıya gelecek.
TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Kerim Vural, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada millilere olan güvenini dile getirerek şunları söyledi:
“Yoluna doludizgin devam eden ve ev sahibi Japonya ile zorlu bir maça çıkacak olan millilerimizin, bu zorlu engeli de aşıp 25. Deaflympics oyunlarının şampiyonu olarak yurda döneceklerine gönülden inanıyor ve onlar için dua ediyoruz.”
Final maçının büyük bir heyecanla beklenildiği belirtilirken, milli takımın elde ettiği başarı Türkiye'de de sevinçle karşılandı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




