

Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Sakaryaspor’un sahasında Sivasspor ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşma, yapılan kural hatası nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından hükmen mağlubiyetle tescillendi.
Sakaryaspor’un Sivasspor maçı hükmen mağlubiyetle sonuçlandı!
Sakaryaspor Teknik Direktörü Serhat Sütlü, karşılaşmanın ikinci yarısında yaptığı oyuncu değişiklikleriyle sahaya 7 yabancı futbolcu sürdü. İlk 11’de Jakup Szumski, Dimitrios Kolovetsios, Gael Kakuta ve Josip Vukoviç’e şans veren Sütlü, ilerleyen dakikalarda Rijad Kobiljar, Umechi Akuazaoku ve Ben Yedder’i de oyuna dahil etti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatlarına göre Trendyol 1. Lig’de aynı anda en fazla 6 yabancı futbolcunun sahada bulunmasına izin verilirken, Sakaryaspor’un maçı 7 yabancıyla tamamlaması kural ihlali sayıldı.
PFDK’nın aldığı karara göre, karşılaşma Sivasspor lehine 3-0 hükmen galibiyet olarak tescillendi.
Bu kararın ardından Sivasspor puanını hanesine yazdırırken, Sakaryaspor ise büyük bir kayıp yaşamış oldu.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

