Reklam
Reklam

Terörsüz Türkiye Komisyonu 6. kez toplanıyor!

blank
toplan
blank
Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) “Terörsüz Türkiye” hedefiyle kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, yarın 6’ncı toplantısını gerçekleştirecek.

Terörsüz Türkiye Komisyonu 6. kez toplanıyor!

Barolar Birliği sunum yapacak
Komisyonun yarınki oturumunda Türkiye Barolar Birliği (TBB) temsilcileri söz alacak. Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın yanı sıra 10 farklı ilden baro başkanı da toplantıya katılarak sürece ilişkin değerlendirmelerini sunacak. Hukukçular, terörle mücadele sürecine dair görüş ve önerilerini kapsamlı bir sunumla aktaracak.

11 eski Meclis Başkanı dinlenecek
Komisyonun perşembe günü yapılacak toplantısında ise önceki dönemlerde görev yapmış 11 eski TBMM Başkanı ağırlanacak. Eski Meclis başkanlarının, “Terörsüz Türkiye” sürecine yönelik görüş ve önerileri dinlenecek.

Çalışmalar eylülde sürecek
Tarihi komisyonun çalışmalarına eylül ayının ortasına kadar devam etmesi planlanıyor. Bu süreçte akademisyenler ve farklı alanlardaki sivil toplum kuruluşları Meclis’te görüşlerini aktaracak. Ardından komisyon üyesi siyasi partilerin önerileri de gündeme alınacak.

Şimdiye kadar kimler dinlendi?
Komisyon, bugüne kadar 5 kez toplandı. Daha önceki toplantılarda şehit yakınları, gaziler, Diyarbakır Anneleri, Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri sürece ilişkin görüşlerini komisyona iletti.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555