

Aksaray’da üçüncü kez direksiyon başında alkollü yakalanan bir sürücüye 56 bin 31 lira para cezası kesildi, ehliyetine ise 5 yıl süreyle el konuldu.
Üçüncü kez alkollü yakalandı! Kameraları görünce polis aracının arkasına saklandı!
Olay, Tacin Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri şüphe üzerine 06 DZG 989 plakalı otomobili durdurdu. Araç sürücüsü İzzet K.’nın belgelerinde herhangi bir sorun bulunmazken, tedirgin tavırları üzerine alkol kontrolü yapıldı. Yapılan kontrolde sürücünün 1.58 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Polis sorgusunda şahsın daha önce de iki kez alkollü araç kullanırken yakalandığı ve ehliyetine el konulduğu ortaya çıktı. Bu durum üzerine sürücüye üçüncü kez işlem yapıldı.
Gazetecilere tepki gösterdi
Basın mensuplarını karşısında gören sürücü, polis aracının arkasına saklanarak “Çekmeyin” dedi. Polis ekiplerince aracın arkasından çıkarılan sürücü bu kez de tişörtünü kafasına geçirerek kendini kamufle etmeye çalıştı. Polis aracına götürüldüğü sırada ise gazetecilere küfretti.
56 bin lira ceza, ehliyete 5 yıl el konuldu
Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 37 bin 354 lira, aracın ruhsat sahibine ise alkollü kişiye aracı kullandırmaktan 18 bin 677 lira olmak üzere toplam 56 bin 31 lira para cezası kesildi. Aracı olay yerine çağrılan bir yakınına teslim edildi. Sürücünün ehliyetine ise 5 yıl süreyle el konuldu.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





