Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Danimarka Başbakanı Frederiksen Netanyahu problem haline geldi!

Danimarka Başbakanı Frederiksen Netanyahu problem haline geldi!

blank
netan
blank
Haber Ajansı - İHA

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve bölgede devam eden savaşa ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu hedef alarak, “Netanyahu bir problem haline geldi” dedi. Frederiksen, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı sürecinde İsrail’e yönelik baskıların arttırılması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Danimarka Başbakanı Frederiksen Netanyahu problem haline geldi!

Başbakan Frederiksen, Danimarka’nın uzun yıllardır İsrail’in yanında yer aldığını ancak mevcut hükümetin ülkenin çıkarlarına aykırı hareket ettiğini söyledi. “İsrail, Netanyahu olmadan daha iyi bir konumda olabilir” diyen Frederiksen, bu durumun İsrail halkının çözmesi gereken bir mesele olduğunun altını çizdi.

“Yaptırımları en büyük etkiyi oluşturacak alanları hedef alıyoruz”
Frederiksen, İsrail’e yönelik yaptırımlar konusunda henüz diğer AB ülkelerinden destek bulamadıklarını belirtti. Ancak ticaret ve araştırma alanlarının yanı sıra İsrailli yerleşimcilere, bakanlara ve hatta İsrail’in geneline yönelik yaptırımların gündemde olduğunu söyledi. Frederiksen, “Rusya örneğinde olduğu gibi, yaptırımları en büyük etkiyi oluşturacak alanları hedef alacak şekilde tasarlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gazze’deki insani kriz korkunç ve tam bir felaket”
Gazze Şeridi’ndeki duruma da değinen Frederiksen, bölgede yaşanan insani krizi “korkunç ve tam bir felaket” olarak nitelendirdi. İsrail’in saldırılarıyla birlikte açlığın bir silah olarak kullanılmasını da sert bir dille eleştirdi.

“Danimarka Hamas’ı ödüllendirmek istemiyor”
Filistin devletini tanıma konusunda gelen soruları da yanıtlayan Frederiksen, “Hamas, gelecekteki Filistin devletinin topraklarının çoğunluğunu kontrol ettiği sürece böyle bir adım atmayı düşünmüyoruz. Danimarka Hamas’ı ödüllendirmek istemiyor” dedi.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555