

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, AK Parti MKYK üyesi avukat Mücahit Birinci ile İBB soruşturması kapsamında tutuklu bulunan iş insanı Murat Kapki arasındaki görüşmeye dair iddialarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.
Özgür Özel’in İddiaları Sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı Harekete Geçti
Özgür Özel’in açıklamaları
Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 31 Temmuz 2025’te cezaevinde gerçekleştiğini iddia ettiği görüşmeye ilişkin, “Mücahit Birinci denilen arkadaş gider. Murat Kapki’yle konuşur ve 1,5 sayfalık bir ifade tutanağını önüne koyup, ‘Bunu imzalayacaksın ve üstüne de 2 milyon dolar vereceksin, buradan tıpış tıpış gideceksin’ der” ifadelerini kullandı. Özel ayrıca, Kapki’nin bu konudaki şikayet dilekçesini kamuoyu ile paylaştı.
Resen soruşturma başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Ağustos 2025 tarihinde basın ve sosyal medyada yer alan iddialar üzerine, 2024/228233 sayılı soruşturma dosyası kapsamında resen harekete geçti. Savcılık, Murat Kapki ile avukat Mücahit Birinci arasında cezaevinde gerçekleştiği belirtilen görüşme süreci ve içeriğine ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla soruşturma yürütüleceğini bildirdi.
Savcılıktan açıklama
Başsavcılık, soruşturmanın devam ettiğini vurgulayarak, “Gelişmelerden gerektiğinde bilgilendirme yapılacaktır” ifadelerini kullandı. Soruşturma kapsamında, taraflar arasındaki görüşmelerin detaylı şekilde inceleneceği belirtildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

