

Türkiye’yi sarsan sahte e-imza ve diploma skandalına yönelik yorumlar tartışma yaratmaya devam ediyor.
İmamoğlu'nun sahte diploma çıkışına Nedim Şener'den sert tepki!
Sahte belgelerle e-Devlet sistemine kayıt yapılan ve yüzlerce sahte diploma, ehliyet ile lise mezuniyetinin üretildiği soruşturmaya ilişkin Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı açıklama dikkat çekti.
Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’de sahte diplomalar e-Devlet’e sahte e-imzayla kaydedilmiş, kimsenin haberi bile olmamış. Skandalın boyutları korkutucu ama iktidar için varsa yoksa benim diplomam ve cumhurbaşkanlığı adaylığım” ifadelerini kullandı.
Bu sözlere tepki gösterenlerden biri de gazeteci-yazar Nedim Şener oldu. Hürriyet’teki köşe yazısında İmamoğlu’na sert sözlerle yüklenen Şener, “Artık utanma çağı tamamen bitmiş” dedi.
“Sahtekârlık değil, utanmazlık dönemi”
Nedim Şener, yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Bana bu olayda ilginç gelen sadece sahtekârlar ve tamahkârlar değil aynı zamanda utanmazlar. Çünkü eskiden de sahtekârlar ve tamahkârlar vardı ama dolandırıcılıkları ortaya çıktığında hapis yatar ve utanırlardı.
Şimdi ise İmamoğlu gibi, sanki hakkındaki usulsüz diploma dosyaları yokmuş gibi sosyal medyadan 'sahte diploma' konusunda mesaj paylaşan ve hâlâ onu savunanlara bakınca eski ile yeni arasındaki fark iyice ortaya çıkıyor.”
Şener ayrıca, İmamoğlu’nun bu tavrını FETÖ’cülere benzeterek, şu benzetmede bulundu:
“Artık utanma duygusundan eser kalmamış. Tıpkı soru çalıp 'çalmadık' diyen, kumpas kurup 'mağdur' rolü yapan, darbeye kalkışıp 'Biz değil, siz yaptınız' diyen FETÖ’cüler gibi…”
Ne olmuştu?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sahte e-imzalarla devlet sistemlerine sızılarak 57 sahte diploma, 108 sahte ehliyet ve 4 sahte lise mezuniyet belgesinin üretildiği ortaya çıkarılmıştı. “Ziya Hoca” lakaplı Ziya Kadiroğlu’nun liderliğini yaptığı çetenin yüzlerce kişiye sahte belge temin ettiği tespit edilmiş, olayın Dubai bağlantılı para transferlerine kadar uzandığı belirlenmişti.
Ekrem İmamoğlu'nun geçmişte resmi evraktan sahtecilik ve usulsüz diploma kullanımı iddialarıyla gündeme gelmiş olması, bu açıklamayı yapmasının ardından kamuoyunda yeni tartışmalara yol açtı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

