

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Altıncı Dünya Parlamento Başkanları Konferansı'na katılarak, Türkiye’nin 2026 yılında Parlamentolar Birliği toplantısına ev sahipliği yapacağı müjdesini verdi. Kurtulmuş, aynı zamanda İsrail’in saldırılarını "vahşet" olarak nitelendirerek, uluslararası topluma tepki gösterdi ve Türkiye’de kurulacak "Terörsüz Türkiye Komisyonu" hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Numan Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye Komisyonu Açıklaması!
2026'da Türkiye'de Yapılacak Parlamentolar Birliği Toplantısı
Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2026 yılında Parlamentolar Birliği toplantısının Türkiye'de yapılacağını duyurdu. İstanbul'dan tüm dünyaya seslenecek olan dünya ülkeleri liderleri ve temsilcilerinin, 2-3 günlük süre içinde önemli meseleleri masaya yatıracağını belirtti.
İsrail'e Tepki ve Uluslararası Topluma Çağrı
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını şiddetle kınayan Kurtulmuş, "İsrail'i durdurmamak bu vahşete ortak olmaktır. Yazıklar olsun. Mesele artık İsrail Netanyahu olmaktan çıkıp insan olup olmama noktasına geldi" diyerek, uluslararası toplumun bu vahşete göz yummaması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, İsrail’in uygulamalarına destek verenleri de tarih önünde sorumlu tutacaklarını söyledi.
Terörsüz Türkiye Komisyonu’ndan Yeni Adım
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin uzun yıllardır mücadele ettiği terör sorunuyla ilgili olarak, TBMM’de kurulacak olan "Terörsüz Türkiye Komisyonu"nun, silah bırakma sürecine yönelik yasal düzenlemeler yapacağını duyurdu. Kurtulmuş, "Bu süreç, Türkiye'nin ayaklarına pranga olarak takılan bir meseleyi, tarihi bir fırsata dönüştürmeyi amaçlıyor. Silahların bırakılmasıyla ilgili sorumluluk, TBMM’den geçecek. Komisyon bu süreci yasal bir çerçeveye oturtacak" dedi.
Komisyonun çalışmaları hakkında da bilgi veren Kurtulmuş, "Kamuoyunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak, şeffaf bir şekilde çalışacağız. Bu süreç, Türk milletinin fedakarlıkla üzerinde çalışacağı bir süreçtir ve tüm partilerin görüşleri doğrultusunda ilerleyecek" ifadelerini kullandı.
Tüm Partilere Destek Çağrısı
Kurtulmuş, sürece destek veren tüm partilere teşekkür ederken, komisyonun çalışmalarının meclis açıldığında ilk hafta gündeme alınacağını belirtti. "Terörsüz Türkiye" hedefi için gerekli olan nitelikli çoğunluğun sağlanacağını ifade eden Kurtulmuş, bu sürecin tüm partilerin ortak kararıyla hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





