

Sivas’ta sıcaklıklar rekor seviyelere ulaştı. Şu anki hava sıcaklığı 40 dereceyi aşarken, hissedilen sıcaklık ise 45 dereceye kadar çıktı.
Sivas'ta Sıcaklık 40 Dereceyi Aştı! Hissedilen Sıcaklık 45 Dereceye Ulaştı!
Şehirdeki kavurucu sıcaklık, günlük yaşamı zorlaştırırken, vatandaşlar serinlemek için çeşitli yöntemler arıyor.
Mevlana Kebap Salonu sahibi Mert Can ise, bu aşırı sıcakların ortasında dikkat çekici bir hareket sergileyerek “İnsanlık ölmedi” dedirtti. Can, dükkanının önünde susamış bir çekirgeyi fark etti ve hemen ona su vererek, doğadaki canlıların da susuzluk çekebileceğini hatırlattı.
Mert Can’ın bu anlamlı davranışı, çevredekiler tarafından takdirle karşılandı ve sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Can, "Hayat sadece insanlar için değil, her canlı için değerli," diyerek, sıcak havalarda bile doğadaki diğer canlılara karşı duyarlı olmanın önemine dikkat çekti.
Sivas’ta aşırı sıcakların devam etmesi beklenirken, yetkililer vatandaşlara su tüketimine dikkat etmelerini ve dışarıda uzun süre kalmamalarını öneriyor.
#Sivas'ta Hava 40 Derece! Hissedilen 45! Yanıyoruz!
Mevlana Kebap Salonu sahibi Mert Can susadığını hissettiği çekirgeye su vererek "insanlık ölmedi" dedirtti... pic.twitter.com/tsB0Fqa7Wa
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 30, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





