

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın Türk vatandaşlarına uyguladığı vize muafiyet süresinin 30 günden 90 güne çıkarıldığını duyurdu.
Türk vatandaşlarına vize müjdesi! Muafiyet süresi 90 güne çıkarıldı!
Müjde, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in Ankara ziyareti kapsamında yapılan ortak açıklamada verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliğinin her alanda gelişmeye devam ettiğini belirterek, Kazakistan’la enerji, savunma sanayi ve ulaştırma gibi kritik alanlarda iş birliğinin güçlendirileceğini ifade etti. Erdoğan açıklamasında, “Tokayev’le Kazak petrolünün Türkiye üzerinden dünya pazarlarına ulaştırılmasını ve askeri-savunma sanayii iş birliklerini ele aldık” dedi.
Vize muafiyeti süresi 90 güne çıktı
Erdoğan, Kazakistan’ın Türk vatandaşları için vize muafiyet süresini uzatma kararını da kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, “Kazakistan Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı. Bu karardan dolayı değerli kardeşim Tokayev’e teşekkür ediyorum” dedi.
Turizmde karşılıklı ilgi artıyor
Açıklamada Türkiye’yi ziyaret eden Kazak turist sayısının da her geçen yıl arttığı vurgulandı. Erdoğan, geçtiğimiz yıl yaklaşık 900 bin Kazak turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini, aynı şekilde Türk vatandaşlarının da Kazakistan’a ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti.
Yeni vize düzenlemesi ile birlikte, iki ülke arasındaki turizm ve ticaret hacminde daha büyük bir ivme bekleniyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

