

Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Hacılar Mahallesi'nde çıkan orman yangını hızla büyüyerek çevredeki yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı.
Sivaslı Validen Yangın Açıklaması!
Yangının kontrol altına alınabilmesi için Taşoluk ve Hacılar mahalleleri tahliye edildi. Yangının yön değiştirmesiyle birlikte Bayat Mahallesi'ne doğru ilerlediği bildirilirken, bölgede tüm kurumlar seferber oldu.
Sakarya Valisi Rahmi Doğan, yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, yangının başladığı andan itibaren 5 uçak ve 8 helikopterle havadan müdahale edildiğini belirtti. Havanın kararmasının ardından ise kara ekipleri, arazözler, itfaiye araçları ve kamu kurumlarına ait araçlarla söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
“Yangını yerleşim alanlarına sıçramadan durdurmak istiyoruz”
Vali Doğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Hacılar Mahallesi'nde başlayan orman yangınına hızlıca müdahalede bulunduk. İlk etapta 5 uçak ve 8 helikopterle yangına müdahale edildi. Şu anda kara birliklerimizle çalışmalar sürüyor. Hacılar ve Taşoluk Mahallelerini tedbiren boşalttık. Yangın şu anda Bayat Mahallesi’ne doğru ilerliyor, burada da tüm önlemlerimizi aldık. Yangının çıkış nedeniyle ilgili ekiplerimiz ve savcılığımız çalışmalarını sürdürüyor.”
Tüm kurumlar sahada
AFAD başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, çevre illerden gelen takviye ekipler ve kamu kurumlarıyla birlikte yangına karşı mücadele verildiğini vurgulayan Vali Doğan, “İlk hedefimiz yangını yerleşim yerlerine ulaşmadan ve can kaybı yaşanmadan kontrol altına almak” dedi.
Yangının çıkış nedeni hakkında resmi soruşturma başlatılırken, bölgede soğutma çalışmalarının ardından hasar tespiti yapılması bekleniyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

