Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sağlık Bakanı Memişoğlu ‘maalesef’ diyerek açıkladı! 10 milyon kişinin yüzde 70’i fazla kilolu!

Sağlık Bakanı Memişoğlu ‘maalesef’ diyerek açıkladı! 10 milyon kişinin yüzde 70’i fazla kilolu!

blank
faza
blank
Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye genelinde başlatılan “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında ortaya çıkan çarpıcı verileri paylaştı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu 'maalesef' diyerek açıkladı! 10 milyon kişinin yüzde 70’i fazla kilolu!

Bakan Memişoğlu, şimdiye kadar 10 milyon kişinin boy ve kilo ölçümünün yapıldığını, bu kişilerin yaklaşık yüzde 70’inin fazla kilolu, yüzde 25’inin ise obez olduğunu açıkladı.

Manisa’daki temasları sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, halkın hastalanmadan önce beden sağlığını koruması gerektiğini vurguladı. “Kilo, yaşam kalitesini, uyku düzenini etkiliyor, kalp ve damar hastalıklarına yol açıyor,” diyen Memişoğlu, vatandaşlara birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Sigaraya karşı yeni mücadele sinyali
Bakan Memişoğlu ayrıca sigara kullanımındaki artışa da dikkat çekti. Türkiye’nin 2009’daki tütünle mücadele kanunu ile önemli bir başarı yakaladığını anımsatan Memişoğlu, son yıllarda özellikle gençler ve kadınlar arasında sigara kullanım oranının yükseldiğini söyledi.

“Toplumun üçte biri sigara kullanıyor. Bu tabloyu tersine çevirmek için yeniden etkili ve kapsamlı bir kampanya başlatacağız,” diyen Memişoğlu, Türkiye’de her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Manisa’da sağlık yatırımları sürüyor
Manisa ziyaretinde Vali Vahdettin Özkan ile görüşen Memişoğlu, kentte sağlık alanında yapılan yatırımları da değerlendirdi. İl genelinde 28 hastanede 4 bin 806 yatakla sağlık hizmeti sunulduğunu belirten Bakan, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin yenilenme çalışmalarının kısa sürede başlayacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı’na ziyaretinde AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Süleyman Turgut, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner ve Manisa İl Sağlık Müdürü Mehmet Fatih Zeren eşlik etti. Bakan Memişoğlu gün boyu kentteki sağlık programlarını basına kapalı olarak sürdürecek.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555