

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Maarif Orkestrası ve Halk Dansları Topluluğu Projesi" kapsamında Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kurulan "Sivas Maarif Orkestrası", ilk konserini verdi.
"Sivas Maarif Orkestrası" ilk konserini verdi!
Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser, "Yeşilçam Film Müzikleri" temasıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Konsere Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, MEB Maarif Orkestrası ve Halk Dansları Topluluğu Genel Koordinatör Yardımcıları Sinan Erkeker ve Ulaş Karataş ile birlikte çok sayıda protokol üyesi, öğretmen, okul müdürü ve vatandaş katıldı.
Program öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, "Maarif demek sadece eğitim demek değil, aynı zamanda köklere bağlılık, ışık saçmak ve hayatlara dokunmak demek. Maarif Orkestramız bunun en güzel örneklerinden biri. Kıymetli öğretmenlerimiz, dersliklerin dışında da yeteneklerini sergileyerek sanatı bizlerle buluşturdu. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Adem Uzun da konserin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenleri tebrik ederek sanata ve eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından Proje İl Koordinatörü ve Orkestra Şefi Hasan Dağdeviren yönetimindeki Sivas Maarif Orkestrası, Yeşilçam’ın hafızalara kazınan film müziklerini seslendirdi. 36 öğretmenden oluşan orkestra, dinleyicilere nostalji dolu dakikalar yaşattı. Müzik dolu gecede katılımcılar geçmişe bir yolculuk yaparken, sahnedeki performans büyük beğeni topladı.
Konserin sonunda Belediye Başkanı Uzun, Orkestra Şefi Hasan Dağdeviren’e çiçek takdim etti. Genel Koordinatör Yardımcısı Sinan Erkeker ise öğretmenleri tebrik ederek, programa emeği geçen herkese teşekkür etti.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

