Reklam
Reklam

Suşehri’nde Altyapı Çalışmaları

blank
Altyapı
blank
x - Büyük Sivas

Suşehri'nde Altyapı Çalışmalarına Başlandı... Yeşilyayla ve Boyalıca köylerinin arazi sulama şebekesi kapalı boru sistemine alınıyor.

Suşehri'nde Altyapı Çalışmaları

Yeşilyayla köyü Muhtarı Yıldıray Yılmaz, yaptığı açıklamada, kendi köyleri ve Boyalıca köyünün Gemin Deresi'nden gelen sulama suyunun kapalı boru sistemine alınması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Sulama kanalının geçtiği Bozyamaçlar mevkisinde 700 metre alanın kapalı sisteme alındığını belirten Yılmaz, kalan kısmında alınması için destek beklediklerini ifade etti.

Sulama kanalının toplam uzunluğunun yaklaşık 14 kilometre olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

“Her yıl taş ve toprakların su arklarına düşmesinden dolayı temizlemek zorunda kalıyoruz. Arkın geçtiği yaklaşık 5 kilometrelik yerin tüm çalışmalarını engebeli olmasından dolayı yıllardır kazma ve kürekle yapıyoruz. 2009 yılı ve 2015 yıllarında bu alanın yaklaşık bir kilometrelik kısmı kapalı sisteme alınmıştı, 700 metrelik kısmını da bu yıl yaptırdık. İnşallah diğer kısmınında kısa sürede yapılmasını arzu ediyoruz çünkü geçimini çiftçilikle sağlayan Boyalıca ve Yeşilyayla köylerindeki tarımın artırılmasında bu kanalın önemi çok büyük olacaktır."(AA)

Sivas Haberleri

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555