Reklam
Reklam

Kurban pazarının gözdesi 4 boynuzlu koç!

koçum2
Haber Ajansı - İHA

Bursa Hayvan Pazarı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketli günler yaşarken, pazarda sergilenen 4 boynuzlu bir koç görenleri hayrete düşürdü.

Kurban pazarının gözdesi 4 boynuzlu koç!

Alışılmışın dışında görüntüsüyle dikkat çeken koç, pazara gelenlerin ilgi odağı oldu.

Ortalama bir kurbanlık koçun 25 ila 35 bin lira arasında alıcı bulduğu pazarda, dört boynuzlu koçun sahibi her boynuz için 10 bin lira talep ediyor. Toplamda 40 bin liraya satışa sunulan özel yapılı koç için vatandaşlar çadıra akın ediyor.

Koçun sahibi yaptığı açıklamada, “Bu koçun özelliği dört boynuzlu olması. Herkes gelip fotoğraf çekiyor, hayretle izliyor. Her boynuzuna 10 bin lira istiyoruz. Diğer hayvanlarımız 25-35 bin liraya satılıyor ama bu koç farklı olduğu için talep yüksek” ifadelerini kullandı.

Sıcaktan bunalan kurbanlıkları böyle serinlettiler

Öte yandan, Bursa’da etkili olan sıcak hava hayvan pazarında kurbanlıkları da zor durumda bıraktı. Çadır altında terleyen koçların sıcak çarpması ve pişik yaşamaması için yetiştiriciler çeşitli yöntemlerle hayvanları serinletmeye çalışıyor.

Hayvan sahipleri, kurbanlık koçların özellikle ayaklarına hortumla su tutarak serinletme yöntemi uygularken, bazı yetiştiricilerin çadır alanlarına fan yerleştirdiği de görüldü. Sıcaklara karşı alınan bu önlemler, hem hayvan sağlığı hem de pazar verimliliği açısından büyük önem taşıyor.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555