

Afrika devletleri ile Türkiye arasında UNESCO konularında deneyim paylaşımını amaçlayan 5. toplantının açılış programı Sivas’ta gerçekleştirildi.
Sivas’ta Afrika-Türkiye UNESCO toplantısı! Divriği Ulu Cami sergisi ve yöresel tatlar ilgi gördü!
Programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in de katılımıyla start verilirken, etkinlikler kültürel ve tarihi zenginliklerin tanıtımıyla devam etti.
Toplantı kapsamında, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’na ilişkin özel bir sergi katılımcıların beğenisine sunuldu. Sergi, hem mimari hem de sanatsal değeriyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Etkinlikte ayrıca Afrika ülkelerine özgü yöresel lezzetlerin tanıtıldığı gastronomi sunumu da gerçekleştirildi. Kültürel paylaşımın ön planda tutulduğu programda, katılımcılar hem Türk hem de Afrikalı mutfak kültürleriyle buluşma fırsatı buldu.
UNESCO iş birliğini pekiştiren ve kültürel diplomasi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilen toplantının, ilerleyen dönemlerde benzer çalışmalara zemin hazırlaması bekleniyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

