Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Trafikte yeni kural: Bu hatayı yapan yandı! Cezası 250 bin TL

Trafikte yeni kural: Bu hatayı yapan yandı! Cezası 250 bin TL


tarfik
Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yeni düzenlemeyle birlikte ulaşım sektöründe dikkat çeken bir yasak daha hayata geçirildi.

Trafikte yeni kural: Bu hatayı yapan yandı! Cezası 250 bin TL

Güvenliği artırmayı amaçlayan düzenleme kapsamında, bazı ihlallerin cezası 10 katına çıkarıldı.

Yetkisiz taşımacılığa ağır ceza

Karayolları Taşıma Kanunu’nda yapılan değişiklikle, yetki belgesi olmadan faaliyet gösteren kişi ve kurumlara yönelik yaptırımlar ağırlaştırıldı. Biletsiz yolcu taşıyanlar, sözleşmesiz taşımacılık yapanlar ve izinsiz acente ya da komisyonculuk faaliyeti yürütenler ciddi cezalarla karşı karşıya kalacak.

Yeni düzenlemeyle birlikte, yetki belgesi almadan taşıma işleri komisyonculuğu ve acentelik yapanlara kesilecek ceza miktarı 25 bin liradan 250 bin liraya kadar yükseltildi.

Yasa dışı taşımacılıkla mücadeleyi hedefleyen bu adım, sektör genelinde denetimlerin sıkılaştırılacağının da sinyalini veriyor.

Haber Merkezi

Büyük Sivas Haber

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555