
İstanbul’da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık ve istismar olayı yaşandı.
'Aşık cin musallatı var' diyerek genç kadını istismar edip dolandırdı
Sosyal medya üzerinden tanıştığı genç kadını "aşık cin musallat olmuş" diyerek hem cinsel ilişkiye zorlayan hem de toplamda 2 milyon TL’sini alan dolandırıcı, hakkında şikayet yapılınca suçlamaları reddetti ve mağduru iftirayla suçladı.
Sosyal Medyada Başlayan Tuzak
27 yaşındaki genç kadın, sosyal medyada bir hesabı takip ettikten sonra tuzağa düştü. Hesap sahibi olan 24 yaşındaki dolandırıcı, önce kadının anne ve babasının isimlerini öğrendi, ardından özel fotoğraflarını talep etti. Genç kadın, karşısındaki kişinin güvenini kazandıktan sonra "sana aşık bir cin musallat olmuş" yanıtını aldı.
Manevi Savaş Yalanıyla Cinsel İstismar
Dolandırıcı, genç kadını uzun süre bu yalana inandırdıktan sonra ona bir adres gönderdi. Manisa’da yaşayan kadın, verilen adrese gitmek üzere İstanbul’a geldi. Dolandırıcı, önce kadını türbelere götürerek manevi bir süreç başlattığını iddia etti, ardından da "sende aşık cin musallatı olduğu için manevi savaş başlatmam lazım, seni bana aitmiş gibi göstermem gerekiyor" diyerek cinsel ilişkiye zorladı.
Kadın, iki gün boyunca otelde kaldı ve dolandırıcının "melekleri gördüğünü" söyleyerek kendisini defalarca ilişkiye ikna ettiğini belirtti.
2 Milyon Liralık Dolandırıcılık
Dolandırıcı, mağdura "şeytani güruh bize saldırıyor, saklanmamız lazım" diyerek para talep etmeye başladı. İlk olarak 100 bin TL isteyen şahıs, genç kadını bankadan ihtiyaç kredisi çekmeye yönlendirdi. Ardından, "Ailenden 500 bin TL iste, biz sana kat kat fazlasını vereceğiz" diyerek ailesinden para almasını sağladı. Bir yıl içinde farklı tarihlerde yaklaşık 10 kez buluşan mağdur, dolandırıcıya toplamda 2 milyon TL verdi.
Şikayet Edilince İnkâr Etti, Üstüne Suçladı
Genç kadın, dolandırıcının "sen bana takıntılısın" sözleri üzerine kandırıldığını fark etti ve şikayetçi oldu. Ancak dolandırıcı, kendisine iftira atıldığını iddia ederek genç kadından şikayetçi oldu. Paraları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için aldığını öne süren şahıs, tüm suçlamaları reddetti.
Hukuki Süreç Başlatıldı
Avukat Alp Tekin Yıldırım, olayın hem nitelikli dolandırıcılık hem de cinsel saldırı kapsamında soruşturulduğunu belirterek, "En kolay istismar edilen duygu dindir. Bu olayda hem manevi hem de maddi bir istismar söz konusu" dedi. Soruşturmanın sürdüğü ve dolandırıcının adli makamlarca değerlendirileceği öğrenildi.
Haber Merkezi
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




