Reklam
Reklam

Adem Uzun’dan kayınbabasına ve sit alanına saygısızlık

adem
X - Menekşe İrem Çolak

Sivas Belediyesi, Sivas'ta koruma altındaki sit alanında yıkım gerçekleştirdi... Sivas Halfelik Mezarlığı’nın duvarı içeri araç giremediği iddiasıyla yıkıldı.

Adem Uzun'dan kayınbabasına ve sit alanına saygısızlık

Sivas Belediyesi, sit alanı olan ve Belediye Başkanı Adem Uzun'un kayınbabası Fahri Ataman adına yaptırılan Ataman Camii’nin ve yanında bulunan Halfelik Mezarlığı’nın çevre duvarını yıktı.

Sit alanında yapılan bu yıkım, kentte büyük eleştirilere neden oldu.

Mezarlığın duvarının yıkılmasının arkasında, 15 Kasım'da hizmete girmesi planlanan yeni taziye araçları için yer açılması amacıyla bu alanın seçildiği iddiaları yer alıyor.

Halfelik Mezarlığı gibi tarihi bir alanda gerçekleştirilen yıkım, vatandaşlar tarafından kültürel mirasa saygısızlık olarak değerlendirildi.

Anıtlar Kurulu konuyla ilgili inceleme başlatırken, Sivas Belediyesi ekiplerinin duvarı kendi imkanlarıyla yeniden örse bile kurulun gerekli hukuki işlemleri başlattığı öğrenildi.

Menekşe İrem Çolak / Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555