Reklam
Reklam
blank

blank

Kars “Gerçekleşmeyecek Vaatlerde Bulunmak Doğru Değil”

blank
rha
blank
Haber Merkezi

Reha Kars’tan Diğer Başkan Adaylarına Çağrı: “Gerçekleşmeyecek Vaatlerde Bulunmak Doğru Değil”

Kars “Gerçekleşmeyecek Vaatlerde Bulunmak Doğru Değil”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, yerel seçimlere sayılı günler kala diğer parti adaylarına ütopik ve gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerde bulunmayın mesajı verdi.

MHP Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, Büyük Sivas TV'de katıldığı Memleket Meseleleri Seçim 2024 Özel canlı yayın programında yaklaşan yerel seçim öncesinde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gazetecinin kendisine sorduğu, ‘diğer başkan adaylarıyla kendi projelerinizi kıyasladığınız zaman onları nerde görüyorsunuz ya da onları ütopik görüyor musunuz’ sorusuna Kars, ‘siyasette her yol mübahtır’ anlayışının kendilerinde olmadığını vurgulayarak oy kazanmak amacıyla gerçekleşmeyecek sözlerde bulunmanın doğru olmadığını söyledi.

blank

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kars, “Ütopik bulduğum projeler de var. Ütopik dememdeki gaye de şu; yapılamaz demiyorum, yapılabilir. Ama önceliğine bakarak öncelikli diyorum. İkinci olarak da bazı adaylarda şu var; gerçekleştirilmesi mümkün olmayan boş vaatler var. Belirli kesimlerde oy kazanmak amacıyla gerçekleştirilmeyecek vaatlerde bulunmak doğru değil. Bu etik değil. Siyasetin de bir etiği olmalı. Şunu duydum üzüldüm; bir aday demiş ki, ‘Kadın ve genç girişimlere 50 bin lira hibe vereceğim’ demiş. Sonrasın da üstüne de bir diğer aday da ‘bu olmaz ben artırıyorum’ demiş ve o da 100 bin liraya çıkarmış. Şimdi ben ticaret insanıyım. Bunu şu anda KOSGEB veremiyor. Belediyemizin 2024 yılı tahmini bütçesi biliyorsunuz ki 4 milyar TL. Duruşumuz gereği Elif gibi dimdik duracaksak, haksızlıklar karşısında susmayacaksak bunları söylemek zorundayım. Evet, dar gelirli emekliye 2 bin TL nakdi destek dendi. Ben size soruyorum, dar gelirli olmayan emekli var mı? İlimizde 124 bin emekli vatandaşımız var. 24’ünü kenara koyalım. 100 bin emekliye aylık 2 bin lira verirseniz bu ayda 200 Milyon TL yapar yılda 2.4 Milyar TL yapar. Bütçenin yarısından fazlası gitti. Projeleri nasıl yapacağız? 50 bin lira da genç ve kadın girişimcilere hibe vereceğiz. Para gidiyor. Bir de öğrencilere 2 bin lira burs vereceğiz. Bütçeyi de aştık. Tamamen zarar edip belediyeyi kapatalım o zaman. Böyle yaklaşımlar olmaz. Bizim şiarımızda da siyaset anlayışımızda da tutamayacağımız sözleri vermek yok. Her yol mübah değil bizde. Halkımızı hiçbir zaman kandırmadık ve kandırmayacağız”

blank

Haber Merkezi / Büyük Sivas Haber

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555