

Bulgaristan'ın iade ettiği Necip Hablemitoğlu suikastı davası sanığı eski Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) MAK Alay Komutanı emekli Albay Levent Göktaş, İstanbul'da tutuklandı. Göktaş'ın davanın görüleceği Ankara'ya götürülmeden İstanbul'da tutuklanması dikkat çekti. Bir başka dikkat çeken husus ise Göktaş'ın birkaç ay içerisinde ak sakallı dedeye dönüşmesi oldu...
Emekli Albay Levent Göktaş tutuklandı!
Bulgaristan'dan Türkiye'ye getirilen eski Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) MAK Alay Komutanı emekli Albay Levent Göktaş, İstanbul Havalimanı'ndan Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Göktaş, Necip Hablemitoğlu suikastinin azmettiricisi olarak gösteriliyordu.
İstanbul Havalimanı'ında ilk kez yüzü kapatılarak kameralara gösterilen Levent Göktaş, Necip Hablemitoğlu davasının iddianamesini kabul eden Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi'ne SEGBİS ile bağlanarak hakim karşısına çıkarıldı. Hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunan Göktaş, tutuklandı.
Levent Göktaş, Doç. Dr Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılmasından sonra firar etmişti.
Bulgaristan-Türkiye sınırına yakın Svilengrad kentinde rutin trafik polis kontrolü sırasında yapılan incelemede hakkındaki arama kararının tespit edilmesi üzerine Bulgar makamlarınca 1 Eylül'de gözaltına alınmıştı.
Göktaş'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında "tasarlayarak öldürmek" ve "örgüt kurmak'' suçlarından 5 Eylül 2022'de Bulgaristan'dan iadesi talep edilmişti.
Bulgaristan Haskova Mahkemesi, Türkiye’nin iade talebini reddetmiş ve Göktaş hakkında ev hapsi kararı verilmişti. Ev hapsi kararına itiraz edilmiş ve Bulgaristan mahkemesi Göktaş’ın Türkiye’ye iadesine karar vermişti.
Gece yarısı mesaisi
Edinilen bilgiye göre iade işlemleri tamamlanan Göktaş, dün akşam saatlerinde Türk İnterpol yetkililerince Bulgar makamlarından teslim alınarak Sofya’ya götürüldü. Daha sonra Göktaş buradan tarifeli uçağa bindirilerek, İstanbul’a getirildi.
Baskında polisin elinden kaçmıştı
Levent Göktaş, Necip Hablemitoğlu soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılıp, polis kızının evine baskın yaptığı sırada kaçmış, bir restoranda bıyıklarını kazıyarak ortada kaybolmuştu. Göktaş o günlerde simsiyah saçları ve çengel bıyıklarıyla biliniyordu.
Levent Göktaş Türkiye'ye getirildiğinde ise tam bir ak sakallı dedeye dönmüştü. Göktaş'taki değişim dikkat çekerken, Göktaş'n Türkiye'de iken saçlarını ve bıyıklarını boyattığı değerlendirmesine neden oldu.-internethaber
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

