Reklam
Reklam

MKK, ‘yasaklı’ hisse listesini yayımladı!

mkk
x - Büyük Sivas

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), SPK'nın işlem yasağı getirdiği kişilerin "yasaklı" hisse listesini yayımladı.

MKK, 'yasaklı' hisse listesini yayımladı!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), işlem yasağı getirilen kişilere ait "yasaklı" statüsü taşıyan hisse senetleri listesini yayınladı. Listede Eylül ortasında yaşanan VİOP krizinde en çok düşen hisseler arasında yer alan yüksek miktarda TSKB, Şekerbank ve İş GYO hisseleri yer aldı.

MKK tarafından yapılan açıklamada payların kime ait olduğu belirtilmedi. Ancak SPK hafta sonunda VİOP'ta gerçekleştirdikleri işlemler nedeniyle 10 kişi ve Akdere İnşaat'a iki yıl süreyle işlem yasağı getirmiş, yürütülen soruşturma kapsamında bu kişilerden beş kişi de tutuklanmıştı.

KAP'a yapılan açıklamada TSKB'nin sermayesinin %2.4'üne karşılık gelen 66.5 milyon lira nominal değerde hissenin, Şekerbank'ın %1.5'ine karşılık gelen 26.6 milyon lira nominal değerde hissenin ve İş GYO'nun %3.4'üne karşılık gelen 32.3 milyon lira nominal değerdeki hissenin "yasaklı" olduğu belirtildi.-internethaber

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555