Reklam
Reklam

İsrail medyasından Erdoğan ve Türkiye analizi

58
x - Büyük Sivas

İsrailin köklü medya kuruluşlarından Jerusalem Post, son dönemde Suriyeye askeri operasyon hazırlığı içerisinde olan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kapsamlı bir analiz hazırladı.

İsrail medyasından Erdoğan ve Türkiye analizi

Ankaranın yeni bir askeri operasyon hazırlığı içerisinde olduğunu yazan İngiliz gazeteci Neville Teller imzalı makalede, Erdoğanın yeni Suriye operasyonu ve sonuçları başlığını kullanırken, İran ve Rusya, Erdoğanın 2016da Trump ile yaptığı anlaşmadan memnun değil ve her iki ülke de böyle bir operasyona karşı uyarıda bulundu denildi.

Erdoğanın 19 Temmuzda Tahranda Rusya ve İran liderleriyle bir araya geldiğini ve Suriyeye olası bir operasyonu gündeme getirdiğini yazan Teller, Erdoğan, o görüşmelerde yeni planı için destek elde edemedi yorumunu yaptı.

İsrail medyasında yayınlanan analizde, Erdoğanın güney sınırındaki maceralarında her zaman gizli bir motivasyon var. Planı Suriyeli mültecileri oluşturulacak güvenli bölgelere göndermek. Fakat mülteciler çatışmaların yoğun olduğu bir bölgeye gitmek istemiyor. Eğer Erdoğan planını uygulamaya koyarsa, 2023te yapılacak seçimlere daha güçlü girebilir yorumunu yaptı. sözcü

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555