

Sivas Şehir Meydanı’nda yapımına başlanan ve Haziran ayı başında yapımı durdurulan Sivas Merkez Camii ve Külliyesi inşaatına engel olan karar Sivas Belediye MEclisi tarafından değiştirildi.
Sivas Merkez Camii ve Külliyesi İnşaatı Tekrar Başlıyor! BBP Çekimser
20 Temmuz 2020 tarihinde temeli atılarak şehir meydanında yapımına başlanan, 17 bin metrekare alanda aynı anda 2 bin 400 kişinin namaz kılabileceği Sivas Merkez Camii ve Külliyesi inşaatında çalışmalar Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği'nin açtığı dava sonrası alınan yürütmeyi durdurma kararı ile durdurulmuştu.
Geçtiğimiz yıllarda yıkılan Numune Hastanesi, Halk Eğitim Merkezi, Kızılırmak Okulu ve Sağlık Ocağı sonrasında alanda Cami ve Külliye yapımı için Sivas Belediyesi tarafından imarda tadilat çalışmaları yapılmıştı.
Numune hastanesinin yıkılmasının ardından mahkeme o dönemde yine yürütmeyi durdurma kararı vermişti.
Daha sonrasında aşağıda kalan Kızılırmak Okulu, Sağlık Ocağı ve Halk Eğitim Merkezi alanında da eğitim tesis ve sağlık tesis alanlarında Sivas Belediyesi tarafından tadilat yapılarak ibadet tesis alanı imar çalışması gerçekleştirilmişti. Mahkeme bu duruma dur diyerek inşaatın yapımına devam edilmemesi kararını verdi.
Sivas İdare Mahkemesinin 2020/564 esas numaralı kararında "1/1000 ölçekli uygulama imar planına işlenen plan notunun "Sağlık Birimlerine" ilişkin plan kısmının hukuka aykırılığı açık olup, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden..." denildi.
İNŞAAT TEKRAR BAŞLAYACAK
Sivas Belediye meclisi gerçekleştirdiği son toplantı ile yürütmeyi durdurmaya konu olan "sağlık birimleri" ifadesini çıkardı.
Alınan karar AK Parti meclis üyelerinin oyları ile geçerken BBP meclis üyelerinin Cami İnşaatının devamı için alınan bu karara çekimser oy kullanması dikkatlerden kaçmadı.
İNŞAATI TEKRAR BAŞLATACAK OLAN KOMİSYON KARARI
YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler








