


Sergi Açılışını Vali Gül Gerçekleştirdi
Vali Davut Gül, İl Sağlık Müdürlüğü Kreş ve Gündüz Bakım Evi'ni ziyaret ederek küçük öğrencilerin hazırladığı sergiyi açtı.
Gül, Önce Gösteriyi İzledi. Sonra Sergi 'nin Açılışını Gerçekleştirdi
Gül, açılış öncesinde ilk olarak öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriyi izledi.
Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdürü Esra Yıldırım'dan bilgi alan Gül, daha sonra öğrencilerin yapmış olduğu çeşitli resim ve maketlerden oluşan serginin açılışını yaptı.
Gül, açılışın ardında sergiyi ve kreşi gezdi.
Açılışa Vali Gül'ün eşi Gülden Gül, Sağlık Müdürü Adil Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da katıldı.(AA)
Vali Gül “Nuri Demirağ Havacılık Sergisi”nde de bulunmuştu.
Sivas’ta “Nuri Demirağ Havacılık Sergisi” açıldı.
Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünün Mümtaz Şahsiyetler Projesi dâhilinde 3. Mümtaz Şahsiyet olarak belirlenen Nuri Demirağ’ı tanıtmak ve öğrencilere yeni ufuklar açmak amacıyla Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde sergi düzenlendi.
Serginin açılışında konuşan Vali Davut Gül, Sivas’ın sivil havacılık alanında birçok yarışmaya girerek dereceler elde ettiğini söyledi. Havacılık alanında Sivas’ın örnek bir il olmasını dileyen Gül, çocukların sivil havacılığa teşvik edilmesini isteyerek, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise sergiye 37 kurum ve kuruluş ile 15 özel şirketin katıldığını söyledi.
Sergi açılışı öncesinde Türk havacılık tarihine adını altın harflerle yazdıran kahramanları canlandıran çocuklar, gösteri sundu.
Gösterinin ardından Vali Davut Gül ve beraberindekiler daha sonra açılışını yaptıkları sergiyi gezdi.
Serginin açılışına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Nuri Demirağ Havalimanı Müdürü Ebubekir Taşseten, Türk Hava Kurumu Sivas Şube Başkanı Halil Işın, davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. (AA)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler