
Cumhuriyet Üniversitesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü sorumlusu Metin Koçak yaptığı açıklama da üniversitenin aldığı tencere ve tavalarla yapılan çalışmaların ulusal basında geniş yer bulduğunu belirtti.
Cumhuriyet Üniversitesi aldığı çatal kaşıkla tekrar ulusal basında
Koçak açıklamasında "Merhaba, Öğrencilerimiz, diğer Üniversite öğrencileri ile yemek yapmayı öğrenmek isteyenlere yönelik Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde oluşturduğumuz ve youtubeda da yayınladığımız Gastronomi ve Hamurhane Eğitim Atölyelerimiz ulusal basında. ALINAN TENCERE VE TAVALARLA BU ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ." dedi.
Koçak'ın bu açıklamayı Cumhuriyet Üniversitesi'nde bilimsel araştırmalar için ayrılan kaynak ile mutfak araç gereci aldığının ortaya çıkmasından sonra ülke genelinde geniş yankı uyandıran bu olay sonrası yaptığı düşünülüyor.
MUTFAK ARAÇ GERECİ
Sayıştay denetçileri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde, özel bütçeden alınması gereken bazı demirbaşları, bilimsel araştırma projeleri için ayrılan kaynaklar ile karşıladığını tespit etmişti.
Sayıştay’ın Cumhuriyet Üniversitesi’ne ilişkin denetim raporunda, “Bilimsel araştırma projesine ayrılan kaynakların bilimsel altyapı ve destek hizmeti yerine idare hizmetlerinde kullanılacak demirbaşların alımında kullanıldığı görülmüştür. Bu çerçevede bilimsel araştırma projeleri kapsamında yazılım ve mutfak araç-gereçleri alımı ile mutfak tadilatı gibi yapımlar tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.


Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




