Reklam
Reklam







Koyulhisar’da hayvanlar kenelere karşı ilaçlanıyor

ilaçlama çalışması
xBüyük Sivas

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının artması üzerine kaymakamlığın koordinesinde ilaçlama çalışması başlatıldı.

Koyulhisar'da keneye karşı ilaçlama çalışması başlatıldı

İlçe merkezinde ve Kadife Köyü Kuruseki Mahallesi’nde KKKA vakası görülmesinin ardından bu alanlarda bulunan bütün hayvanlar ve hayvanların barındıkları yerler Koyulhisar Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince ilaçlanmaya başlandı.

Diğer yandan kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklama ile ilçe halkı kenelere karşı uyarıldı.

KKKA’nın kenedeki mikropların sebep olduğu ve ölümle sonuçlanabilen bir hastalık türü olduğu ifade edilen açıklamada; “Özellikle bölgemizde sık görülen bir durumdur. Bağ, bahçe, tarla, ahır, orman gibi alanlar keneyle karşılaşmamıza neden olabilecek riskli alanlar içerisindedir. İlçemiz merkezde ve Kadife Köyü Kuruseki mahallesinde kene vakası olması nedeniyle Koyulhisar Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince hem hayvanlar üzerinde hem de barındığı alanlarda ilaçlama faaliyetlerine başlanmıştır. Ayrıca, vatandaşlarımızın vücuda tutunan kene ile karşılaştıklarında çıplak elle dokunmadan direkt olarak ilgili sağlık kuruluşuna gitmeleri önemlidir” denildi. (İHA)

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram