Reklam
Reklam

Zamları Beğenmeyip Bordro Yaktılar

Bordro Yaktılar
x - Büyük Sivas

Kent meydanında toplanan Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, maaşlara yapılan zamlara tepki göstererek bordro yaktılar. Memurlar adına konuşan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İlker Çelikus, “Acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz” dedi.

Kamu-Sen Maaşlara Yapılan Zamlara Tepki Göstererek Bordro Yaktılar

Kent meydanında bir araya gelen Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, maaşlara yapılan zamları yetersiz bulduklarını belirterek eylem yaptılar. Yapılan zamların yetersiz olduğu belirten üyeler maaş bordrolarını ateşe verdiler.

Burada memurlar adına basın açıklamasında bulunan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İlker Çelikus, maaş zamlarının yetersiz olduğunu ifade etti.

3 milyon kamu görevlisi ile 2 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını kaydeden Çelikus, “Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Buna göre memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamla 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. TÜİK´in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,9, mutfak tüpü yüzde 17,6, doğalgaz yüzde 22, elektrik yüzde 18,3 zamlanmışken maaşlara yüzde 4 zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. Yetkililer hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir” dedi.

Vatandaşların tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışlarının  ilan edilen resmi enflasyonun kat be kat üzerinde olduğunun altını çizen Çelikus, “Eğitim, sağlık, ulaşım gibi harcamalar enflasyonun üzerinde zamlanmıştır. Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. Ekmeğimiz bile yüzde 13,5 zamlanmıştır. Buna rağmen memurlara 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş, adeta ekonomi ile maaş zamlarının ilişkisi tamamen kesilmiştir.  TÜİK´in bu rakamları aldığı yerleri doğrusu merak ediyoruz. Eğer TÜİK´in rakamları gerçekse TÜİK bir market açsın, hepimiz oradan alışveriş yapalım, bizim de enflasyonumuz TÜİK´in enflasyonu ile eşitlensin” ifadelerini kullandı.

"Acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz” açıklamasında bulunan Çelikus, “Malum konfederasyon ise durumdan hoşnut olacak ki, eriyen maaşlara, unutulan 3600 ek gösterge vaadine, yardımcı hizmetlilere, haksızlıkların kaynağı mülakata, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine, gelir vergisi mağduriyetine, bayram ikramiyesine ve emekli maaşlarına dair tek bir kelime etmiyor. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkının yenmesine göz yumanlar da kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurlarının bordrosunun  ateşi tüm vicdanları yakacaktır” dedi. (İrade/Fatih Tabur)

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555