

AK Parti Sivas Kadın Kolları, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında İl Başkanlığı binasında basın açıklaması düzenleyerek, kadına yönelik şiddetle mücadelede yürütülen çalışmalar ve yeni dönem politikaları hakkında bilgi verdi.
9 milyona yakın kadın KADES uygulamasını indirdi!
Toplantıya Kadın Kolları yönetimi ile AK Parti il yönetimi katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Mesude Eken, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca söylem düzeyinde kalmadığını, sahada aktif şekilde yürütülen politikalarla sonuç odaklı bir çalışma ortaya koyduklarını vurguladı.
“KADES kadınların hayatına dokunan bir güvenlik zırhıdır”
Eken, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen KADES uygulamasının kadına yönelik şiddetle mücadelede en etkili dijital araçlardan biri olduğunu belirterek şu bilgileri paylaştı:
“KADES, kadınların hayatına doğrudan dokunan bir güvenlik zırhıdır. Uygulama 8 milyon 990 bin kadın tarafından indirilmiştir. Gelen ihbarlar tek tuşla alınmış, kolluk birimlerimiz olay yerine ortalama 6 dakika gibi kısa bir sürede ulaşarak koruyucu ve önleyici tedbirleri hayata geçirmiştir.”
“208 bini aşkın haneye yüz yüze bilgilendirme yapıldı”
Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında 208 bin 525 hanede kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yüz yüze bilgilendirme görüşmeleri yapıldığını ifade eden Mesude Eken, ALO 183 hattı üzerinden gelen her başvuruda risk altındaki kadınlara anlık ve bütüncül destek sağlandığını söyledi.
Yeni dönem: Dijital şiddet, erken uyarı sistemi ve veriye dayalı politika
Eken, 2026–2030 dönemini kapsayan 5. Ulusal Eylem Planı’nın bugün Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını belirterek planın kapsamını şu sözlerle detaylandırdı:
“Bu plan dijital şiddet, risk analizi, erken uyarı sistemleri ve izlenebilir politikalara odaklanan çok boyutlu bir çerçeve sunmaktadır. Kadınların güvenliği için kurumsal kapasiteyi güçlendirirken toplumsal katılımı da artıran bir vizyonla hazırlanmıştır.”
“Bu yapıyı 23 yılda ilmek ilmek ördük”
AK Parti hükümetlerinin kadına yönelik şiddetle mücadelede güçlü kurumlar ve etkin uygulamalar oluşturduğunu belirten Eken, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu kurumsal yapıyı, bu istatistikleri ve sahadaki emeği Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tam 23 yılda ilmek ilmek ördük.”
25 Kasım kapsamında yapılan açıklama, Sivas’ta kadına yönelik şiddetle mücadelede yürütülen çalışmaların kapsamını ve gelecek dönem hedeflerini bir kez daha ortaya koydu.
Sivas AK Parti Kadın Kolları, 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında basın toplantısı düzenleyerek, kadına yönelik şiddetle mücadelede yürütülen çalışmalar ve yeni Ulusal Eylem Planı hakkında bilgi verdi. #sivas #sondakika pic.twitter.com/s3qhKe8Beo
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) November 25, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





