
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 7 işçinin yaşamını yitirdiği parfüm dolum tesisinin tutuklu bulunan sahibi Kurtuluş Oransal, cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
7 İşçinin Öldüğü Tesisin Sahibi Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti!
8 Kasım’da Mimar Sinan Mahallesi'ndeki tesiste meydana gelen patlama ve yangında Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17), Cansu Esatoğlu (16), Esma Gikan, Hanım Gülek (52) ve vardiya amiri Tuncay Yıldız yaşamını yitirmiş, 6 işçi de yaralanmıştı. Faciaya ilişkin hazırlanan ilk raporda, etil alkolün kazana aktarımı sırasında statik elektrik boşalması veya elektriksel temas nedeniyle tutuşma meydana geldiği; bunun patlamayı ve ardından yangını tetiklediği belirtilmişti.
Olay sonrası yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüpheli gözaltına alınmış; aralarında tesis sahibi Kurtuluş Oransal ve oğlunun da bulunduğu 7 kişi tutuklanmış, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İncelemelerin ardından yıkımına karar verilen tesisin boşaltılması ve yıkım süreci de geçen günlerde başlamıştı.
Cezaevinde Kalbi İki Kez Durdu
Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kurtuluş Oransal, geçtiğimiz günlerde aniden fenalaştı. Kalp krizi geçiren Oransal’ın kalbi cezaevinde durdu. Yapılan ilk müdahale sonrası hastaneye sevk edilen Oransal, doktorlar tarafından yeniden hayata döndürüldü.
Ancak kısa süre sonra ikinci kez kalbi duran Oransal, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




