Reklam
Reklam

6 gün içinde aracına taktırmayan ceza ödeyecek!

blank
ezas
blank
Haber Merkezi

Türkiye’de 8 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren o uygulama için geri sayım başladı. 6 gün içerisinde taktırmayan sürücülere ceza geliyor.

6 gün içinde aracına taktırmayan ceza ödeyecek!

Türkiye genelinde toplamda 8 milyon ticari araç için geçerli olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) işlemlerinde son tarih yaklaşıyor.

Akaryakıt sektöründeki şeffaflığın arttırılması amacıyla ve kayıt dışı ekonominin engellenmesi için uygulanan sistem doğrultusunda ticari araç sahipleri için zorunlu hale getirilen sistem için son tarih belli oldu.

UTTS sistemi için belirlenen son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlenmiş ancak taktıramayan süreciler için ek süre verilmişti. Verilen ek sürenin ardından o tarihe kadar UTTS taktırmayan ticari araç sahipleri para cezası ödemek zorunda kalacak.

USULSÜZLÜK CEZASI UYGULANACAK

Türkiye genelinde aktif kullanımda bulunana 8 milyon ticari araç sahibini yakından ilgilendiren sistem için kayıt tarihi 31 Ocak 2025’e kadar uzatılmıştı.

Bu kapsamda UTTS sistemine kayıt yaptırmayan araçların her bir ihlali için belirlenen tutarın %10'unu oranında usulsüzlük cezası uygulanacaktır. Bunun yanı sıra araç sahipleri kayıt dışılıklar nedeniyle diğer yasal yaptırımlarla da karşı karşıya kalacak.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555