
2025’te otoyol ve köprülerden 1 milyar 122 milyon araç geçti.. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılına ait kara yolu trafik verilerini açıkladı. Paylaşılan verilere göre, otoyol ve köprülerdeki araç geçiş sayıları dikkat çekici seviyelere ulaştı.
2025’te otoyol ve köprülerden 1 milyar 122 milyon araç geçti!
Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprüler ile kamu özel işbirliği (KÖİ) modeliyle hayata geçirilen projelerdeki araç hareketliliğine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, 2025 yılında Türkiye genelinde otoyol ve köprülerden toplam 1 milyar 122 milyon 336 bin 942 araç geçişi gerçekleşti.
KGM’ye bağlı yol ve köprülerde 586 milyon geçiş
Uraloğlu, KGM’ye bağlı otoyol ve köprülerin yoğun şekilde kullanıldığını belirterek, Mahmutbey-Edirne, İstanbul-Ankara, Adana, Mersin, Çeşme-İzmir-Aydın otoyolları ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün 2025 yılında toplam 585 milyon 906 bin 492 araç tarafından kullanıldığını bildirdi.
KÖİ projelerinde 536 milyon araç geçişi
Kamu özel işbirliği modeliyle inşa edilen otoyol ve köprülerdeki araç sayısına da değinen Uraloğlu, Kuzey Marmara, Malkara-Çanakkale, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde, Menemen-Aliağa-Çandarlı ve Aydın-Denizli otoyolları ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nden 2025 yılı boyunca 536 milyon 430 bin 450 aracın geçtiğini açıkladı.
Bakan Uraloğlu, açıklanan verilerin kara yolu ulaşımında artan hareketliliği ve ulaştırma yatırımlarının kullanım yoğunluğunu net şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.
otoyol geçişleri, köprü geçişleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü, 2025 trafik verileri
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




